Not amused.

Det är en surmulen Isabell idag. Boken som jag väntar på och som ska vara utläst till seminariet imorgon(!) har inte kommit, så jag är tvungen att åka till biblioteket och köra på daglån för att det inte finns några andra ex att låna.
Sen eftersom det är löningsvecka verkar det som att alla event i hela världen har hopat sig. Igår var det en grej, ikväll spelar sambon skivor på en annan grej, imorgon är det säkert ännu en grej och på lördag är det ytterligare en grej + att jag ska hjälpa till med att flyttpacka åt en människa. Jag får skylla mig själv som tackar ja till allt.
Eftersom studiebidraget kom idag tänkte jag beställa en ny hudkräm. Den jag har kört den senaste månaden, en ekologisk dagkräm från Yves-Rocher finns såklart inte på lagret och har inte funnits inne på lagret ett bra tag. Fyll på Yves-Rocher! Istället chansar jag på en som ska reducera rodnader. Det borde passa min hud, så jag håller tummarna.

En positiv sak har hänt idag trots allt - jag har fått paket! Det är tre stycken kajalpennor från NYX som har hittat hem till mig. En lila, en guld och en blå. Jag gjorde en snabb sminkning med den lila pennan. De är ganska hårda så man får trycka för att få ordentligt med färg. Jag föredrar mjukare pennor (typ Isadoras) så jag kommer sannolikt inte köpa fler från NYX.På locket är det Half-elf Hottie på inre delen och Steampunk på yttre delen. Båda är från Fyrinnae och båda är skuggor som jag beställde hem bara för namnens skull. Steampunk är en fiktionell genre som jag är väldigt förtjust i så den var jag bara tvungen att ha. För en liten stund sen råkade jag välta omkull burken så nu är den förspilld. Jag måste köpa en ny :( Jävla skitdag.

Galej.

Ikväll ska det rullas hatt på sünthklubb. Det betyder alltså att jag mer eller mindre är tvungen att tupera håret, till mitt stackars hårs förtret. Mitt hår får dock ingen sympati för att jag går mer än gärna loss med kam och hårspray på det och är alltså nästan helt ointresserad av hur det mår. Det resulterar förstås att det blir ganska slitet, något som min frisör skällde på mig för senast. Men jag orkar ändå inte bry mig. Jag kapar ju av det slitna varannan månad liksom. Och som sagt, jag orkar inte bry mig så mycket om det ser "ordentligt" ut. Det får andra bekymra sig över.Det är en stor fläck på spegeln, vår tvättmaskin och min sminksamling är i bakgrunden och jag försöker spexa, men det bjuder jag på.
Turkos/Teal är temat för kvällen för övrigt. Eller ja, ögonen och naglarna går i det temat.

En favorit som jag kanske får höra ikväll!
Eurythmics - Here Comes the Rain Again

Ghostly Voice.

Jag har äntligen fått igång min andra kamera, tjoho!Hm. Den här sminkningen ser ju likadan ut som en jag gjorde härom dagen. Men jag använde *inte* samma skuggor som då. Lite trist ändå...
Dessutom skäms jag över mina ögonbryn, men de lyder aldrig mig så jag orkar inte försöka fixa till dem ordentligt längre.

Som bas la jag en vit stiftskugga från Sinful Colors och sedan suddade jag in Blackstar Red från MUC i globlinjen. Lite Half-elf Hottie från Fyrinnae på det "rörliga" ögonlocket och Marshmallow Puffs, en matt vit skugga som också är från Fyrinnae som highlighter. Sen målade jag en linje längs fransarna med NYX svarta jumbopenna och suddade ut den lite. Såklart är jag tvungen att ha min obligatoriska vinge också. Utan en vinge känner jag mig "naken... exposed... rädd." Ursäkta referensen.
Fylla i ögonbryn med ögonbrynsskugga och mascara på fransarna. Klart!Idag målades läpparna med min senaste favorit bland lipcombos!Nämligen Ghostly Voice, ett urläckert stålgrått läppgunk från Fyrinnae och ett vinrött läppglans från H&M. Love it!Jag känner mig lite artsy-fartsy i den här looken. Artsy-fartsy i den benämningen att jag tycker att jag ser konstnördig ut. Men det passar mig utmärkt för att jag är nämligen en konstnörd. Jag sitter gärna försjunken i böcker om till exempel 1900-talets tidiga avantgarde. Mums!
Idag ska jag däremot till biblioteket och försänka mig i en bok om etnicitet :)

Glad onsdag på er alla!

MAD Minerals Loose Mineral Foundation.
Dags för den första recensionen!
Jag har varit trogen användare av mineralfoundation i nästan fem år nu och jag har provat ett par olika märkens foundation. Min absoluta favorit hitills är Everyday Minerals mineralfoundation i den matta formulan. Deras utbud av olika nyanser är verkligen oslagbart! Den nyansen jag har kört på är Fair, den passar min bleka hud med rosa undertoner ypperligt.
När min Everyday Minerals började sina blev jag sugen att prova en foundation från något annat märke, så jag beställde en provburk från MAD i nyansen Rosy Light. Det som slog mig när jag använde den för första gången var 1) Den är parfymerad. 2) Den är för orange för min hudton. Jag har ett pigment ungefär som jordgubbsmjölk. 3) Den dammar ordentligt. 4) Den täcker inte lika bra som Everyday Minerals foundation. Mitt förstaintryck var inte helt positivt.
Dock har den växt på mig efter att ha använt den ett par gånger till. När den väl får smälta in så blir inte färgdissonansen lika tydlig och den sitter ändå hyffsat bra. Min hud har heller inte sparkat bakut av den (än). Sen vet jag inte om jag har befogenhet att klandra MAD Minerals för att den här nyansen inte var rosa nog, det kan ju faktiskt vara jag som har abnormalt rosa hud liksom.
Min hud är dessutom ganska dålig, så jag behöver all den täckning jag kan få. Den här gav mig för lite täckning. Men så länge man vill ha en mer transparent mineralfoundation så bör den här vara till belåtenhet.
MAD Minerals Loose Mineral Foundation får betyget 2/5.

Dreamy Tapir.Naww, jag och mina rebelliska hårstrån som är lite överallt.

NYX vita jumbopenna som grund. Apricot från Make Up Cosmetics längst in, längs näsbenet och upp till brynet. Dreamy som också är från Make Up Cosmetics (MUC) i ett fält ovanför iris och Tapir från Fyrinnae i yttre ögonvrån och i globlinjen. Kajal, brynskugga och mascara. Klart!Wet'n'Wild Mega Glo Illuminating Powder, den rosa, på kinderna och Wet'n'Wilds urusla och anonyma läppglans på läpparna.
Sounds like Apricot Polar Bear.

Åhh, vad jag går igång på att försöka knåpa ihop titlar! Yay.
Jag blev inspirerad av en look som finns att hitta i senaste numret av Kicks magasin.

Hud:
MAD Minerals Foundation "Rosy Light"
Everyday Minerals Concealer "Pick me up Ivory"
MUS Rouge "Lush"
Isadoras löspuder

Ögon:
NYX Jumbo Eyeshadow Pen "Milk"
NYX Single Eyeshadow "Tropical"
Fyrinnae "Polar Bear"
FACE Sthlm Eye Dust "Sound"
Rimmel ögonbrynspenna "Hazel" (Riktigt bra! Rekommenderas!)
NYX Doll Eye Mascara

Läppar:
Yves Rocher Rouge Glossy "Hallon"

NYX jumbopenna som bas och sedan försökte jag packa på så mycket Tropical över hela ögonlocket som möjligt. Tyvärr är den inte så pigmenterad så det blev ganska skirt ändå. Sen suddade jag in Polar bear i globlinjen och nästan hela vägen upp till brynet. Sound lades under ögat men inget på övre fransraden. Efter det var det bara att fylla i brynen med min absoluta favoritpenna och måla fransarna med min nya favoritmascara. Klart!
Eller nej, jag fixade läpparna och kinderna också förstås.Och en ansikthalva bjuder jag på idag! ;D


Melty Kittenz in Taxi.

Haha, nu är jag stolt över min fyndiga titel. Dagens ögon blev färgglada! Och det blir bara ögon idag för att resten ser ut som skit.

Eftersom jag ville ha så mycket ooomph i skuggorna som möjligt idag använde NYX vita jumbopenna som underlag. Den är riktigt bra! I alla fall den vita, jag har en svart också men den är så oljig att jag inte vågar använda den som bas. Är det inte lite knasigt att formulan kan variera så mycket mellan nyanser i samma prdukt? Jag tycker det i vilket fall. Formulan borde konsekvent vara densamma oavsett färg.
NYX Jumbopenna som grund, Taxi från MAD Minerals på inre tredjedelen av ögat, Melty från Fyrinnae i mitten och Kittens In Heels på yttre tredjedelen, även den från Fyrinnae. Highlighter glömde jag idag igen.På läpparna har jag Round Lipgloss i färgen Apricot från NYX.Jag har varit ledig i hela fyra dagar nu, men imorgon är det dags att återvända till skolbänken igen. Mje.Kinda Drama.

Idag var jag tvungen att bege mig in till stan, i snöovädret. Usch... Men tunnelbanan gick bättre idag än igår i alla fall. Alltid något.Hud:
Everyday Minerals Foundation "Fair"
Everyday Minerals Concealer "Pick Me Up Ivory"
Isadoras löspuder
MUS rouge "Passion"

Ögon:
Sinful Colors Eyeshadow Stick "Diamonds & Pearls"
Fyrinnae "Nijiro"
MUC "Kinda"
MUC "Drama"

Läpppar:
H&M Rich Lipgloss "Preppy Chic"

Givetvis går det knappt att urskilja några nyanser alls på bilderna. Med undantag för färgen på läppglanset, det stämmer rätt bra överens med hur det ser ut i verkligheten. Nästa gång ska jag prova om det blir bättre bilder med mobilkameran.
Stiftskuggan från Sinful Colors fick agera bas idag. Ovanpå den la jag Nijiro, en skugga som enligt Fyrinnae är elfenbensvit med regnbågsskimmer, över hela locket och en bra bit upp på brynbenet. I globlinjen suddade jag med en stor och väldigt fluffig borste in Kinda, en varmt auberginefärgad skugga från Make Up Cosmetics. Den fick sprida sig både en bit upp på brynbenet och ner på yttre ögonvrån. I yttre ögonvrån fyllde jag sedan på med Drama, en stålgrå skugga, mer samma fluffiga borste. Jag ville ha diffust med färg idag och det diffusa färger blev det!Läpparna målade jag som sagt med ett himla fint lilarosa(?) gloss från H&M.


Grön fredag.

Blasé Isabell idag.


Ögon:

Fyrinnae "Dragonskin" (inre halvan)

MUC "Golden Olive" (yttre halvan)

MUC "Mystic" (brynbenet)

Fyrinnae "Marshmallow Puffs" (highlighter)

NYX Doll Eye Mascara

H&M's brynskugga

Hud:

MAD Minerals mineralfoundation "Rosy Light"

Everyday Minerals Concealer "Pick Me Up Ivory"

Wet'n'Wild Mega Glo Illuminating Powder "Catwalk Pink"

Läppar:

E.L.F. Super Glossy Lip Shine Spf 15 "Goddess"
Jag gjorde den här sminkningen efter att ha druckit en stark kopp kaffe. Jag vet inte om det är en duglig ursäkt för resultatet, men jag var i vilket fall ostadig på hand.Den kamera som jag använder nu är inte särskilt bra tyvärr. Jag har en bättre som ligger och skrotar, men den funkar inte för tillfället. Förmodligen är bara batteriet slut, men jag har inte orkat/haft råd att skaffa ett nytt.
Det är väldigt tydligt att jag har försökt att manipulera bilderna, men det var ju förstås för att skuggorna skulle bli mer framträdande... Nåväl.

Blå torsdag.

Idag var jag på blått humör.Jag började med att lägga en stiftskugga från Sinful Colors som bas, sedan MUC "Lost" på två tredjedelar av locket och Fyrrinae "Blue Whale" i yttre ögonvrån. Sedan tog jag NYX "Sweet Lagoon" och applicerade den från inre ögonvrån och suddade in den i de andra två skuggorna på brynbenen. Den ligger alltså längs med brynbenet. Jag skippade highlighter.
Både Lost och Blue Whale är "varma" blåa nyanser och på något sätt får de mig att se ännu blekare ut än jag redan är. Det hade jag inget emot!Utöver skuggorna är läpparna målade i NYX Diamond Lipstick "Satin". Inget rouge för att jag ville se så pigmentlös ut som möjligt idag!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0