Rouge.

Den här månaden funderar jag på lägga min nästan obefintliga beautybudget på några nya rougesamples. Eftersom jag är student och bara plockar ut studiebidraget som ligger på knappt 2700(!) kr i månaden kan jag helt enkelt inte lägga så mycket pengar som jag vill på smink. Det är jättetråkigt. Men i sommar ska jag jobba extra, så förhoppningsvis kan jag spendera mer cash på smink då!
Men som sagt, några samples med rouge vill jag unna mig. Mitt rougesortiment känns lite för litet just nu, jag har ju faktiskt bara 10 stycken än så länge.
Jag har inte riktigt bestämt mig vilket mineralmärke som det blir, men det lutar nog åt Meow Cosmetics rouger. Flirt, Harlot, Fantasies och Peddle pink tycker jag verkar fina. Vilka tycker ni ser fina ut?


Mystic Dragonskin

"The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel."
- Ur Neuromancer av William Gibson.
Det var en association som slog mig när jag tittade ut genom fönstret igår. Ett dötrist väder som fick avspeglas lite i det smink jag bar. Sminket fick vara grönt och mossigt, ungefär likt en vårgrönska som av det tråkiga aprilvädret fått ett grått hölje över sig, föreställde jag mig. Sen om jag lyckades förverkliga min vision är en annan historia.På en bas av NYX vita jumbopenna applicerade jag Mystic från MUC på inre halvan av ögonlocket. Den olivgröna(?) Dragonskin från Fyrinnae på yttre delen och suddades upp en bit på brynbenet. För att få lite mer djup suddade jag in ytterst lite av MUC's kolsvarta skugga i globlinjen. Sen var det bara bryn, fransar och eyeliner kvar.

Eftersom det var kasst ljus blev bilderna inte särskilt bra. Sen att jag hade en fånig min på precis alla bilder jag tog kan jag ju inte skylla på ljus eller kamera. Jag skyller det på snöregnet.Ingenting på läpparna men rouget Passion från MUC på kinderna.

Forgotten Red Panda.

Den här titeln gjorde mig nästan lite ledsen i ögat. Kan ni föreställa er något sorgligare än en bortglömd liten röd panda? :(
Det här är kvällen festmejk!Äsch, nu ser jag att jag kunde ha blendat mer mellan skuggorna. Får se till att fixa till övergångarna innan jag beger mig utanför dörren.
Hur som haver, på en bas av NYX vita jumbopenna har jag lagt tre skuggor: längst in är det Half-elf hottie från Fyrinnae, i mitten Forgotten från MUC och längst ut Red panda från Fyrinnae. Som highlighter är det en rosatonad champagneskugga från en urgammal H&Mpalett. Längs övre fransraden har jag målat en tunn linje med NYX svarta jumbopenna. Mascara, brynpenna. Klart!
Läpparna fick en mix av ett guldläppglans från NYX och Apricot, ett annat läppglans från NYX som jag har använt typ hundra gånger. På kinderna borstade jag på Mega Glo Illuminating Powder från Wet'n'Wild.


Tikei Mineral Foundation.
Nu har jag använt den här i snart en månad och jag tycker nu mig ha en tillräckligt bra uppfattning om den för att kunna skriva en recension.
Jag beställde min foundation i tonen Peach 1 (P1), som ska vara anpassad för de med neutral hudton som går lite åt rosa. Jag blev förvånad över hur bra överensstämmer med min hudton eftersom jag tycker mig ha extremt rosa hud. Who knew. Utöver den nyansen jag använder finns det Cool (rosa undertoner), Neutral (neutral hudton som drar lite åt gult) och Warm (gula undertoner). Ganska basic färgkarta kan tyckas, men det är bra mycket bättre och "sannare" än andra märkens mineralfoundations... E.L.F., MAD Minerals, Mine Minerals, MakeUpCosmetics, bland andra. Alla deras nyanser som ska vara anpassade för rosa människor är antingen på tok för gula eller nästan grå.
Tikei's mineralfoundation har snorbra täkning, den är nästan lika täckande som EM's intensive-formula. Det passar mig utmärkt eftersom jag har ganska mycket att täcka.
Min hud har heller inte reagerat på något dåligt vis av den, trots att den är väldigt kinkig och reagerar på nästan allt.

MEN. Den flyter runt. Hur jag än gör så lägger den sig som en oljig hinna efter en knapp timme. Jag har försökt att lägga Tikei's veil först, sedan foundation och sedan veil igen men det funkar inte. Jag har även försökt att bara lägga Isadoras löspuder ovanpå, något som har räckt med EM's foundation, men nej, den flyter runt även då... Det bästa resultatet jag har fått är när jag först använde en primer från MUS, sedan foundation och Isadoras löspuder ovanpå. Men den matta finishen höll sig inte då heller, men det var inte lika illa som annars. GAH.

Den får 2/5

Melty Kitten Rapunzel.

Det här är en sminkning som jag gjorde för ett par dagar sen, men av någon anledning inte orkade eller hann lägga upp. En ganska somrig och feminin historia blev det!Ja just det, den här sminkningen blev försök nummer två för att första försöket jag gjorde såg så fördjävlig ut att jag nästan började gråta. Den här blev mer acceptabel.NYX vita jumbopenna som bas. Ovanpå den la jag tre skuggor från Fyrinnae; Rapunzel had extensions längst in, Melty mitt på locket och Kittens in heels längst ut. Sedan band jag ihop allt med att skugga in Shiver från MUC ovanför de tre skuggorna. Shiver fick även vara highlighter. Kajal, mascara och brynpenna. Inga konstigheter där.På kinderna la jag Lush från MUS och läpparna målades med Apricot, ett läppglans från NYX.

Vårigt.

Yaay, solen är tillbaka! Det fick mig att vilja göra en "bladig" sminkning. Bladig, ja alltså bladgrön och knoppigt gul.
Jag har annars inte uppdaterat särskilt flitigt de senaste dagarna. Jag gjorde i och för sig en spexig turkos festmejk i lördags, men den hann jag inte fota... Annars har jag varit ganska ointresserad av smink. Så kan det vara när signalsubstanserna inte är i balans.
Men idag så!

NYX vita jumbopenna som bas över hela locket. Sedan ville jag egentligen ha en en ljusgul/guldskugga på inre delen av ögonlocket men någon sådan skugga har jag inte (tips på en sån skugga välkomnas!) så det fick bli Taxi från MAD. På yttre delen smällde jag på rejält med bladgröna Elven Dagger från Fyrinnae. Hmm, tänkte jag då, för att det blev en väldigt skarp skarv mellan gula Taxi och bladgröna Elven Dagger. Detta avhjälptes genom att lägga Chance, en ljusare grön skimmerskugga från MAD över skarven mellan de två skuggorna. Den otroligt fina guldgröna Willow från Pure Luxe fick vara på brynbenet. Marshmallow Puffs från Fyrinnae under brynet.En mellangrön kajal från FACE under ögat och en mörkgrön kajal från Yves Rocher på övre fransraden. Brynpenna och mascara. Klart!
Det blev väl ganska vårigt, no?Soft Touche från EM och Center Stage från Fyrinnae på kinder och ett anonymt rosa glittergloss från Yves Rocher på läpparna.

RSS 2.0