Blått med NYX.

Jag sitter och väntar med spänning på av vår matkasse ska ringa på dörren. Det är ett fantastisk koncept, att kunna handla mat på nätet och få det hemkånkat av någon annan. Då kan man passa på att köpa massor med tunga prylar ;D
Idag varde i alla fall blått. Jag har använt tre blåa skuggor från NYX; Baby Blue, Ocean Blue och Space.



Lumenes primer fick vara bas idag. Sedan la jag Baby blue på de två inre tredjedelarna av ögonlocket och Ocean blue på den resterande yttre delen av ögonlocket. Space suddades in i globlinjen. Väldigt ordinär placering av skuggorna alltså. Marshmallow puffs, en matt vit skugga från Fyrinnae som highlighter. NYX svarta jumbopenna målades längs övre fransraden med en smal eyelinerpensel. Mascara och brynpenna.



Soft touche från Everyday Minerals på kinderna och läppglanset Ice princess från NYX på läpparna... som inte syns!



Zum zum zuuum!

Shopping spree.

Efter Sminkans inlägg om Everyday Minerals blev jag inspirerad av plocka fram den enda skuggan jag har därifrån och hitta på något kul.



Det blev en ganska jordig historia. Jag är inte särskilt missnöjd med den här sminkningen heller. Who knew?
Shopping spree heter som sagt den skuggan jag har från EM. Jag tycker det är så svårt att beskriva färger men enligt deras hemsida är den en "deep plum pearlescent shade with emerald green sparkles". Nja, den är plommonfärgad och blir rostig om man blendar den. Mycket trevlig skugga är det i vilket fall. Pigmenterad som faen och lätt att arbeta med. Rekommenderas!



Som bas använde jag för ovanlighetens skull först en primer från Lumene och sedan en krämhighlighter från MUS i färgen Platina, som är en klistrig och fin bas för skuggor. Dock krävs det en primer under för på mig creasar den sig på två sekunder annars.
Desert en brunbronsig med väldigt mycket skimmer från MUC på hela ögonlocket, Shopping spree i globlinjen och Jessy Black, en svart skimmerskugga från MUC i yttre V:et. Sen tror jag att jag peta in lite Polar Bear från Fyrinnae i inre ögonvrån. Det kan vara Half-elf Hottie, jag minns inte. Marshmallow Puffs från Fyrinnae under brynet. Kajal, brynskugga och mascara.



Soft Touch från EM och Center Stage från Fyrinnae på kinderna. Läpparna fick bara försvarets hudsalva.


Brun rök och rött glitter.

Jag har varit frånvarande de senaste dagarna. Helgen var hård så jag var för trött för att sminka mig. I söndags natt sov jag kanske två timmar så jag var för trött för att sminka mig i måndags.
Igår morse ringde pappa och sa att mamma hade åkt in med ambulans halv tre på natten. Hela familjen var och hälsade på henne igår och då var hon ganska pigg och pratglad. Jag är usel på medicinska termer, men oroväckande är att hon inte får tillräckligt med syre i blodet(?). Vi får se hur det går, jag vågar i vilket fall inte tänka negativt. Hur som helst orkade jag inte sminka mig igår i alla fall!

Idag tänkte jag däremot att det var dags för lite färg.



NYX vita jumbopenna som bas, som vanligt. Ovanpå den la jag Brown Smoke från MUC på hela ögonlocket och suddade, suddade, suddade. Ovanför Brown Smoke, längs brynbenet blendade jag in Tropical från NYX och sist la jag en massa Russet Foil från MAD över hela kalaset. Kajal längs övre fransraden, mascara och brynskugga - klart! Helt okej.

 



Sen fick jag för mig att jag skulle ha lite galnare läppar och målade dem med läppstiftet Rose från NYX och läppglanset Apricot, också från NYX. Nu är dom grällt korallrosa!



Kinderna fick iklädas Lush, ett rouge från MUS.



Nu får ni se lite av våra hemska tapeter och sängkläder också. Håll till godo!


Rosa och svart.

Hej hej. Jag gör allt förutom att tentaplugga idag.
Den här sminkningen är likadan den lila festsminkningen jag gjorde häromdagen, fast här med rosa istället. Medan jag blev nöjd med den lila festmejken blev jag besviken på den här... Den är ojämn och det svarta området längst ut skulle ha tonats mer. Som tur är syns det inte så mycket i verkligheten.



På en bas av NYX vita jumbopenna la jag en svart skugga längst ut. Sen packade jag på med Female, en cerise skugga från MUC, över det svarta området och mittenpartiet av ögonlocket. Längst in duttades Rapunzel Had Extensions, en ljust rosa med guldskimmer från Fyrinnae. Min mor älskar namnet på den skuggan ;)
För att prova något nytt tog jag en smal eyelinerpensel och guckade runt med den i NYX svarta jumbopenna och målade sen en linje med penseln längs övre franraden. Det funkade bra! Under ögat skuggade jag med en lila skugga från Viva La Diva. Mascara och brynskugga, klart!

Här ser ni hur ojämnt det blev...



Salon Fun, ett rouge från Everyday minerals på kinderna och ett rosa läppglans från NYX på läpparna. Jag tror det heter Ice Princess.

  

Vi får gäster ikväll! Det ska spelas TV-spel så jag tänkte att det var passande med min Pac Man-tröja.!
 

Trevlig helg!

Paket!

Idag när jag kom hem från ett tråkigt seminarium så låg det en liten överraskning innanför dörren.



Det var nämligen jag som vann det hemliga tröstpriset i en av Sminkans jubileumstävlingar. Hurra!
I paketet dålde sig ett par riktigt snajdiga lösfransar med blå strass och ett jättehäftigt lack!



Iiih, vad glad jag är! Jag ska se till att swatcha lacket så fort mitt stackars finger har läkt. Jag råkade klanta mig med kniven igår när jag skulle öppna en flaska med sirap... Mycket pinsamt. Använd inte en vass kniv när ni ska öppna en sirapskork.
Lacket heter "With Abandon". På bilden nedan får man bara en aning om det skimmer som syns i flaskan. Skitsnyggt är det i alla fall.

 

Tack Sminkan för den fina presenten!




Red Panda.

Min dator dog igår så det här inlägget är ihopknåpat helt ifrån min lilla söta netbook. Min sambo ska kika på min dator ikväll och se om han kan rädda den, annars får bloggandet ske från bärbar enhet. Vi får se.



Hud:
Everyday Minerals Foundation "Fair"
Everyday Minerals Concealer "Pick me up ivory"
Isadoras löspuder
MUS Rouge "Lush"

Ögon:
NYX Jumbo Eyeshadow Pen "Milk"
Fyrinnae "Red panda"
Tikei "Memory"
Pure Luxe "Divine"
NYX Eye Pen "Black"
NYX Doll Eye Mascara

Läppar
H&M Lipgloss "Red Wine"

NYX vita jumbopenna som bas, som vanligt. Den rockar! Sen la jag Red Panda över hela den rörliga delen av ögonlocket. Sen packade jag på med guldiga Memory i globlinjen och duttade sist på den pärlfärgade skimmerskuggan Divine som highlighter. Kajal + mascara.
Kinderna pryds med otroligt pigmenterade Lush. Det är väldigt lätt att ta för mycket av den, vilket jag gjorde idag. Lush är varmt aprikostonad som nästan drar åt orange. Fint är det i vilket fall, säkert hur läckert som helst sen när man har fått lite mer färg.



Läpparna målades med ett gammalt läppglans från H&M. Det finns inte längre tyvärr. Namnet på det är lite missvisande för att det är snarare varmt brunrött än vinrött.

  

Min hud har fått någon form av ryck de senaste dagarna. Det har dykt upp röda partier och utslag lite här och var, men i synnerhet i pannan som ni ser. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Det kan vara allt från skiftningen i vädret, den nya hudkrämen (som ska hjälpa mot rodnader!) eller hormoner. Irriterande är det i vilket fall.


Amy.

Det här är gårdagens festmake som jag inte hann lägga upp. Jag blev faktiskt rätt nöjd med den, och en manlig bekant gav mig en komplimang för den!



Bilderna togs på kvällen så de är ganska crappy. Ni får använda er fantasi typ.
Först la jag en matt, svart skugga på yttre delen av ögonlocket. Det är en gammal billig H&Mskugga som jag köpte för säkert fem år sen. Den har funkat utmärkt fram tills igår kväll då jag råkade hälla vatten på den...
Den svarta skuggan suddades något. Sen tog jag fram vackra Amy från MUC och la den över hela ögonlocket. Nijiro från Fyrinnae fick vara highlighter, har jag för mig. Svart kajal på övre fransraden och lila kajal under ögat som fick fixeras av Parental Advisory, också från Fyrinnae. Mascara, ögonbryn, klart!
Läpparna målades senare med Glow, ett blekt läppstift med guldskimmer från Make Up Store.





Isabell gillar:



Vanilla Puff Powder




Vanilla Puff Powder är en vaniljdoftande kroppstalk från Lush. Jag är inte förtjust i att använda parfym till vardags, utan det reserveras till riktigt festliga förhållanden, men att ändå lukta gott till vardags vill jag. Vanilla Puff Powder ger en diskret men ändå framträdande doft av kryddig vanilj som är signaturdoften i en hel serie produkter med bland annat massageolja, tvål och parfym från Lush. Doften är som sagt en kryddig variant av vanilj som enligt mig inte är för sötsliskig, men å andra sidan föredrar jag sötsliskiga dofter så jag kanske är partisk i det här fallet. Dessutom blir man silkeslen av den! Och eftersom det är en (ett?) kroppstalk så har den en antiperspirant funktion. På sommaren är den verkligen oumbärlig för mig. Räcker länge gör den dessutom. Jag fick min burk i födeledagspresent i slutet av juni förra året och den lär nog räcka till den kommande födelsedagen också. Och då använder jag den tre-fyra gånger i veckan.
119 pix på Lush. Rekommenderas!

NYX.

Idag har ett par ögon som är nästan helt genomsyrade av NYX. Jag gillar NYX.



Ända sen jag vaknade har jag haft Alphaville på hjärnan. Eh? Men jag klagar inte, det kunde ju ha varit mycket, mycket värre.
Över till sminket. Som vanligt är det NYX vita jumbopenna som får tjäna som bas för denna sminkning. Till den här sminkningen använde jag en ögonskuggstrio från NYX som syns här nedanför.



Mittenskuggan lades först ut på de två yttre tredjedelarna av locket. Den högra skuggan placerades i globlinjen och på brynbenet. Sen tog jag Chance, en ljusgrön skugga från MAD Minerals och la den i på den inre trdjedelen av ögat och i ögonvrån... vid tårkanalen liksom. En blå penna från NYX under ögat som fick fixeras av deras lösa Pearl Mania-skugga i Ocean Blue. Den vänstra skuggan i trion fick vara highlighter. Mascaran är också från NYX ;)
Sammanfattningsvis är det bara gröna Chance och brynskuggan som inte är NYX!





Jag måste läsa ut en bedövande tråkig bok om "skådespelarsamhället" till imorgon :( Mje.

Bortglömt.

Titta vad jag hittade när jag letade efter min nagelförstärkare!

GLITTER!



Yay! Det här glittret köpte jag hos Smink & Perukmakaren för många år sen. Då kostade den runt trettio spänn har jag för mig. En stor burk med finfint glitter för några tior - inte illa, eller vad säger ni?

I samma veva passar jag på att visa de snorbilliga lösögonfransarna som jag fick hem i veckan.



Det ena paret har jag redan hunnit klippa i. Mina ögon är teeny tiny så de var tvungna att kapas för att det inte ska se knasigt ut. Dessvärre glömde jag att köpa lim ;)

Sotat.

Ursäkta att jag svär, men fan vad svårt det skulle vara att ta bilder idag. Det blev riktigt rackig färgåtergivning. Sämre än vanligt. Irriterande.
Sen blev sminket fult. Smokey eye? Det blev mer "messy" eye. Rödsprängda ögon dessutom.



Blackstar Gold från MUC på hela ögonlocket som jag suddade upp en bit på brynbenet. Amazing, en antikt guldfärgad skugga som också är från MUC i yttre ögonvrån, i globlinjen och under ögat. I ögonvrån och längs näsbenet upp till ögonbrynet la jag Memory, en guldig skugga från Tikei. Kajal och mascara.



Vissa dagar går det bara dåligt.


Grönt.

Äsch, fasen vad ful denna blev på bild då. Det ser bättre ut i verkligheten.





Chance från MAD Minerals längst in, Elven Dagger från Fyrinnae i mitten och Luxury från MUC längst ut. Kajal + mascara. Enkelt, snabbt och något slarvigt såhär på morgonkvisten. Är det någon annan som tycker att de gröna skuggorna från MUC inte är lika pigmenterade som resten av deras skuggor? Jag har Mystic och Luxury och ingen av dem är det särskilt mycket tryck i...
Nu måste jag springa till bussen!

Postapokalyptiskt.

Idag kände jag mig postapokalyptisk! Alltså, jag hade konceptet "efter katastrofen" på huvudet och tänkte att jag kanske kunde göra en temasminkning på det. Jag stod och stirrade på mina ögonskuggsburkar en stund och bestämde mig för att ta skuggor med namn som jag associerar till postapokalyps. Valet föll på tre skuggor: Atomic Afterglow från Fyrinnae för att namnet får mig att tänka på det "glow" som kan infinna sig efter kärnvapenskatastrof (strålning rentav), Robot Takeover som också är från Fyrinnae för att det får mig att tänka på framtidsvisionen i Terminator och Brown Smoke från MUC för att ja... det lär väl vara en massa rök efter katastrofen, brun sådan, eller?



Alla skuggor ligger på en bas av NYX vita jumbopenna. Atomic Afterglow på inre halvan, sedan la jag Brown Smoke i globlinjen och suddade den något. På det tomma fältet på yttre delen av ögonlocket tryckte jag fast Robot Takeover. Det är en såndär knepig glitter/skimmerskugga som har en svart bas, om man försöker sudda den försvinner allt skimmer och glitter och det som blir kvar är bara gråsvart. Man måste alltså trycka fast den.
Svart kajal längs övre fransraden och en blå penna från NYX på undre raden. Ingen highlighter för att jag glömde i vanlig ordning det.





NYX Round Lipgloss i färgen Honey på läpparna och Wet'nWild Mega Glo Illuminating Powder på kinderna.
Det var allt!

Java.

Eh ja, ikväll ska vi på födelsedagskalas och min plan var att mitt hår ska vara lockigt för att göra det lite extra festligt. Alltså springer jag runt med hårspolar nu. Därför har jag hårspolar på bilderna.
Det här är bara en snabb sminkning som jag slängde ihop för att jag ville prova Java, en skugga från Tikei som följde med foundationen som jag fick nu i veckan. Java är en mellanbrun skugga med guldskimmer. En trevlig och förhoppningsvis mångfacetterad skugga.



Sound, en klargrön skugga från FACE i ögonvrån och Java på de två yttre tredjedelarna av ögonlocket. Lite Half-elf hottie, en curryfärgad skugga från Fyrinnae ovanför och utmed de andra två skuggorna. En brun kajalpenna från Lancome längs fransraden. Brynskugga, mascara - klart!



Kinderna pryds av Passion, ett rouge från MUS. Och som sagt, hårspolar.
Förresten är jag nästan helt säker på att det kalla vinterljuset och att jag inte använder blixt när jag fotar får mig att se spöklikt blek ut. Inte för att jag har så mycket mer pigment i verkligheten, men det var bara en sak som slog mig nu.

Med lite tur slänger jag upp en festsminkning lite senare. Annars, trevlig lördag på er alla!

Rose Mallow.

Vissa dagar känner man sig inte på topp av någon anledning. En uppmuntrande komplimang eller att få några extra välvilliga leenden kan då vara på sin plats. Dessa dagar då mitt självförtroende inte är vad det brukar vara slänger jag på en vad jag kallar klassisk "sötsminkning".
Sötsminkning för mig innebär eyeliner, rouge och läppstift. När jag sminkar mig så brukar jag ofta få komplimanger som "Vad fin du är idag!" och liknande. Både flickor och pojkar verkar vara extra måna om att serva en också.
Tänk att lite smink, och i förlängningen ens utseende kan ha en sådan stor inverkan på folks bemötande. Det tycker jag är väldigt intressant.



Nåväl, att vara beroende av att vara "söt" i andras ögon är inte särskilt intressant. Folk beter sig som dom gör och så kul är det inte att gå omkring och se söt ut varje dag. Variation förnöjer. Ögonsmink gäckar min fantasi och min kreativitet mest så därför leker jag oftast med det området. Smink ska vara kul!
Idag provade jag att köra på ett löst rouge från Everyday Minerals "Salon Fun". Jag tycker att de är knepiga att handskas med dessa lösa rouger, de blir alltid så ojämna för mig. Dagens försök var heller inget undantag... Läppstiftet heter "Rose Mallow" och är från Isadora. Det är ett väldigt mjukt och skönt stift i en dov rosa ton.
Trevlig fredag på er alla!

Om hudvård.

Som sminkjunkie är man ju givetvis intresserad av hudvård också, eller? I mitt fall stämmer det inte. Visst, jag försöker ta hand om min hud på bästa möjliga sätt, och jag måste vara mån om den eftersom den är så oerhört känslig av sig. Om min hud inte gillar en produkt så förklarar den krig med rodnad, utslag och flagning. Eftersom den är såpass känslig och obalanserad så har jag provat en bra bunt olika hudvårdsprodukter genom åren för att hålla den lugn. Förut tyckte jag att det var kul att prova nya saker, men nu håller jag fast vid en produkt om den funkar. Så länge min hud är i lugn ser jag ingen anledning att prova något nytt.
Syftet med det här inlägget var att rakt upp och ner rada upp vilka produkter jag använder nu. Som referens har jag som sagt var känslig hud med allt vad det innebär, som också blir oljig efter en timme, hur jag än gör.

Rengöring


ACOs rengöringslotion, jag har den oparfymerade. Den är billig, mild, torkar inte ut och är bra på att ta bort allt smink, inklusive ögonsminket alltså.

Ansiktsvatten



Apolivas ansiktsvatten. Jag vet inte om den är så vårdande, men den irriterar inte min hud i alla fall. Vanligtvis kör jag på ACOs oparfymerade ansiktsvatten som jag är väldigt nöjd med. Jag kommer sannolikt gå tillbaka till den efter den här flaskan tar slut.

Dagkräm



Culture BIO Awakening Cream. En ekologisk dagkräm som finns att beställa på Yves Rocher. Den är så himla bra! Den återfuktar och lugnar min hud. Trots att den är parfymerad har jag inte reagerat på den heller. Min hud slurpar i sig den på två sekunder och verkar säga tack! Mycket trevlig hudkräm, som dessvärre inte har funnits på lagret ett bra tag nu. Populär, antar jag.

Nattkräm



Till natten alternerar jag mellan jojobaolja och en ekologisk nattkräm av samma märke som dagkrämen och alltså även den från Yves Rocher.

Utöver det här brukar jag lägga en aspirinmask med honung eller yoghurt ungefär en gång i veckan. Mer pyssel än så orkar jag inte lägga ner på min hud. Men helt illa är det väl inte?

Brons.

Ögonskuggorna idag har lagts med tre nya penslar som jag fick hem igår.  De är platta och i syntethår och får helt klart godkänt av mig. De plockar upp bra med pigment, är mjuka men tillräckligt styva och blendar lika bra som de kan packa på med färg. Jag är nöjd!
Anyways, det blev brons och lite rött idag.



Hud:
Tikei Mineral Foundation "P1"
Everyday Minerals Concealer "Pick Me Up Ivory"
Isadoras löspuder
H&M Shimmer Powder Pearls

Ögon:
NYX Jumbo Eyeshadow Pen "Milk"
MUC "Forgotten"
MUC "Sparkly Bronze"
MUC "Distant"
Fyrinnae "Half-elf Hottie"
Fyrinnae "Marshmallow Puffs"
NYX kajal "Gold"
NYX Jumbo Eyeshadow Pen "Black Bean"
NYX Doll Eye Mascara
Rimmel ögonbrynspenna "Hazel"

Läppar:
NYX Round Lipgloss "Apricot"



Forgotten i inre ögonvrån, Sparkly Bronze i mitten och i globlinjen och Distant i yttre ögonvrån. Den svarta jumbopennan längs övre fransraden och Gold under ögat. Lite Half-elf Hottie fick fixera kajalen, som är tämligen blyg med att synas. Hu... Sen var det bara ögonbryn och mascara kvar. Nej, den vita Marshmallow Puffs som highlighter. SEN var ögonen klara.
Sen smetades det på lite läppguck. Det var det. Jag är så innerligt avslagen idag.



Jävla hårstrån som alltid ska vara överallt.



Silver och rosa.

Idag har jag en lugn pluggdag hemma. Jag hade egentligen ingen plan att sminka mig förrän ikväll då jag ska ha vinkväll med tjejerna! Åh, det kommer bli så mysigt.
Men plötsligt damp det ner två paket på golvet; ett paket med en kursbok och ett paket med en foundation från Tikei. Det började genast klia i fingrarna och jag var tvungen att prova den omgående. Förstaintrycket av denna foundation är positiv, men jag ska väl se till att ge den en utförlig recension senare. När jag väl hade lagt basen tänkte jag att äh, då kan jag väl sminka resten också.



Hud:
Tikei Mineral Foundation "P1"
Everyday Minerals Concealer "Sunlight"
Isadoras löspuder
FACE Sthlm Rouge "Friendly"

Ögon:
NYX Jumbo Eyeshadow Pencil "Milk"
MUS Cybershadow "Silver"
NYX Ultra Pearl Mania "Sky Pink"
Pure Luxe "Divine"
Rimmels ögonbrynspenna "Hazel"
NYX Doll Eye Mascara

Läppar:
FACE Sthlm Pot Gloss "Alert"



Silver är en färg som jag bara gillar i kombination med en annan färg, typ blå, grön, lila eller som i den kombinationen jag sportar idag, silver och rosa.
NYX vita jumbopenna som bas. Den är himla klistrig och fin. Den kan eventuellt vara den bästa ögonskuggsbasen jag har provat hittills! NYX vita jumbopenna rekommenderas alltså. Jag har den svarta här hemma också, men den är på tok för oljig för att funka som bas för mig. Resten ser man ju hur jag har lagt. Silver innerst och rosa ytterst, sen fick en pärlfärgad skimmer skugga fick vara highlighter. Det var allt. En simpel sminkning.


RSS 2.0