No7 Lifting & Firming Foundation

No7 Lifting & Firming Foundation säger sig lyfta och, eh, strama åt huden. Den innehåller också solskyddsfaktor 15 vilket känns sunt.
Täckningen skulle jag beskriva som lätt till medel och finishen är mer glansig än matt, även efter att ha låtit den sätta sig i tio minuter. Den känns återfuktande och lätt på huden. Min hud blev i glansigaste laget med denna foundation dock, så den borde passa riktiga torrisar. Dock har jag inte märkt av att min hud har reagerat med utslag och finnar av den, så den täpper inte till porerna.
Någon särskilt uppstramande eller lyftande effekt tycker jag mig inte se, men den minimerar intrycket av av mina förstorade porer något. Det uppskattar jag verkligen!
Lifting &Firming Foundation kommer i en glasflaska med pump som känns solid och lyxig.
Jag köpte den här från eBay för under hundralappen i nyansen 05 Porcelain och det är en helt okej match för min bleka hud med kalla undertoner. Lite för gul förvisso, men de flesta foundations verkar vara för gula för mig.

Summering
Denna foundation ganska lyxig för att vara ett budgetalternativ och jag föreställer mig att den är lämpad för personer med torr hud. Något som jag uppskattar med Lifting & Firming Foundation är nyansutbudet; den ljusaste nyansen är ljusare än de flesta foundations i den här prisklassen. Att vara fattig blekfis är inte det lättaste när man ska leta foundation. Den minskar intrycket av förstorade porer och att den har solskyddsfaktor 15 uppskattas.
Jag ger den 3/5. Det är en bra foundation, men inte optimal för mig som har torr kombinationshy.

NYX Super Skinny Eye Marker

Super Skinny Eye Marker från NYX är en flytande eyeliner i pennform. Tuschpenna, med filtspets alltså.
Den finns i två varianter; en med tunn filtspets som ska ge en tunn och precis linje (den jag recenserar nu) och en tjockisvariant som heter Super Fat Eye Marker som har en tjockare filtspets som ska ge en tjockare och mer dramatisk linje. För mig var det mer logiskt att köpa den med tunn spets eftersom jag då själv kan välja ifall jag vill ha en tunn eller en tjock linje.
Filtspetsen ger som utlovat en precis och skarp linje, och jag kan lätt göra vilka kråksparkar och vingar jag vill med den. Den här typen av eyeliner kräver en stadig hand och kan därför vara lite knepig att manövrera i början. Det tyckte jag i vilket fall.
Hållbarheten är godkänd; den håller sig en hel dag så länge den inte blir provocerad av fukt eller flott. Nedan är två swatcher av eyelinern. På första bilden har jag bara ritat två streck på min arm. Den andra bilden är de två strecken efter att jag har sköljt armen med ljummet vatten och torkat av försiktigt med papper.Den klarade det testet bra! Dock klarade eyelinern inte snöstormen som var idag, för när jag kom hem såg mitt öga ut såhär.Jag är inte imponerad.

Så länge du inte ska bege dig ut i snöstorm, spöregn utan paraply eller bada med den NYX's Super Skinny Eye Marker är den en bra eyeliner. Jag har den i färgen "Jet Black".
Super Skinny Eye Marker får betyget 3/5

Åhléns foundationborste.Eftersom jag ar börjat botaniserat bland flytande foundations kände jag ett stark behov av en foundationpensel. Anledningen till att jag bestämde mig för att använda en pensel till att applicera foundation och in en svamp eller mina fingrar är A) För att det är mer hygieniskt. En pensel suger inte åt sig lika mycket av produkten och är därmed lättare att tvätta ren, vilket är något jag gör efter varje användning. B) För att det blir mer ekonomiskt än en svamp, för att den inte suger åt sig lika mycket foundation. Fingrar kan jag fortfarande använda ibland ifall jag är lat, stressad eller har glömt att tvätta min pensel (bu!).
Jag hade satsat på att köpa Ecotools foundationpensel för att den verkade billig och bra, men den fanns inte på Åhléns City när jag väl var i stan och jag ville inte punga ut 400 spänn på en pensel från MAC eller MUS. Därför blev jag glad när jag såg Åhléns egna variant, som jag tänker anta att den inte skiljer sig särskilt mycket från Ecotools pensel. Båda är syntetiska liksom och ser hyffsat lika ut, hur mycket kan de skilja sig då?

Jag har provat den här penseln i ca två veckor nu med tre olika foundations och jag tycker att den har klarat sig bra. Den är jättemjuk och jag gillar att den är syntetisk. Den tar upp så mycket foundation som jag vill att den ska ta upp; alltså den suger inte åt sig av produkten. Möjligtvis kunde den vara lite större så att den täcker större områden med ett svep. Den har inte fällt ett enda hår sen jag börjat använda den. Den kan lämna "spår" (sträck/fåror - vad fasen säger man? "streaks") i ens foundation, men ser man till att blenda och jobba in sin foundation i huden blir resultatet alldeles utmärkt.
De senaste två dagarna har jag märkt att den har börjat spreta och att penseln har blivit "fluffigare". Det är dock ingen som påverkar resultatet av appliceringen.

Överlag gillar jag den här penseln. Den är billig; kostar 99 kr på Åhléns, känns skön på huden och gör ett bra jobb med att applicera ens foundation jämnt.
Åhléns foundationpensel får 4/5.

Clarins Everlasting Foundation spf 15


Clarins Everlasting Foundation
(405 kr på Kicks) säger sig ha medium till full täckning och kunna hålla i upp 15 timmar. Jag bad om en tester av den här foundationen i ljusaste nyansen 103 Ivory och färgmatchningen var godkänd. Eventuellt var den lite för gul inte så ljus som jag vill ha min foundation (jag vill helst ha en foundation som är något ljusare än min egen hudton eftersom jag diggar den anemiska looken), men så länge jag såg till att blenda den vid käklinjen och ner mot halsen såg det bra ut.

Täckningen är medel till full och finishen är semi-matt. Inte lika matt som Maybellins foundation, men jag använder alltid puder ändå så att finishen inte är helt matt är inget jag räknar med. Den har en fräsch doft av något odefinierbart... ingen störande doft var det i vilket fall.
Jag tyckte det kändes att jag hade foundation på mig med denna fEverlasting Foundation vilket inte var helt bekvämt för mig. Efter att ha hållt mig till mineralfoundation de senaste tre åren har jag vant mig vid känslan att inte ha något på huden. Men ja, det är en vanesak.

Min hud blev glansig efter kanske en timme med denna foundation, och då hade jag ändå använt en primer innan och löspuder efteråt. Alltså föreställer jag mig att den är mer lämpad för de med torr hud.
Om jag bortser från glansigheten höll den sig trots det på plats under en hel kväll på krogen och färgade inte av sig när jag blottade ansiktet. Men 15 timmars hållbarhet ställer jag mig mycket skeptiskt till.

Förpackningen är i form av en glasflaska med pump och känns lyxig, som sig bör för 405 kronor.

Summering
Everlasting Foundation ger utmärkt täckning och en snygg finish. Men den var för tung och glansig på min torra kombinationshy. Dessutom tycker jag att påståendet att en foundation ska hålla i 15 timmar är i grövsta laget. Eller är det min hud det är fel på?
Jag ger den i vilket fall 3/5

Maybelline Pure Makeup Foundation

Nu när det har blivit snorkallt ute har min hud gått och blivit torr. Det är lite så det funkar med min hud, den håller inte en konsekvent kvalité året runt, utan den förändras två-tre gånger under årets lopp. Denna förändring hos min hud innebar att min vanliga mineralfoundation inte funkade lika bra längre. De torrare partierna i ansiktet framhävdes väldigt mycket och finishen såg överlag för pudrig ut.
Det här tänkte jag råda bot på genom att införskaffa en flytande foundation istället eftersom de är i regel mer återfuktande än foundations i puderform.
Jag har testat tre olika foundations än så länge och de kommer recenseras i varsitt inlägg.


Jag trodde att det här var den amerikanska förpackningen av den foundation som i Sverige ser ut såhär, men icke. Det här är en helt annan foundation som inte ens finns i Sverige. Jag köpte den, som så mycket annat av mitt smink, på eBay (Isabell <3 eBay) för ca 80 kr.

Maybelline Pure Makeup
är en vattenbaserad foundation som inte ska täppa till porerna och ge en matt finish. Perfekt till de med fet/kombinationshy! Den känns typ inte på huden när den väl har fått sätta sig, vilket kanske tar fem minuter och finishen är då matt. Täckningen skulle jag beskriva som lätt till medel, men många andra tycker att täckningen av denna foundation är lätt till skir. Det är ingen täckande foundation, nej, men den jämnade ut mina röda områden tillrcäkligt för att det såg bra ut. Jag är av åsikten att det är inte ens foundations uppgift att de ett heltäckande resultat. Att täcka finnar, mörka ringar under ögonen och andra distinkta imperfektioner har man concealer till.
Den sitter bra iallafall i sex timmar innan den börjar eventuellt glida något på mig. Men då blottade jag ansiktet och sen såg det rätt bra ut igen. Jag har inte märkt av några portilltäppande egenskaper med denna foundation heller utan min hud verkar tolerera den alldeles utmärkt.

Jag köpte den i nyansen Porcelain Ivory och den är något för orange och mörk för min bleka kalltonade hud. Om jag lägger lite extra möda på att blenda ut den ner mot halsen ser kan jag komma undan med det. I MACs foundationuniversum är jag NW15 och som sagt, den här nyansen är inte helt optimal.

Summering
Jag gillar Pure Makeup. Den är lätt och skön på huden, är lagom täckande och är matt vilket är viktigt för mig. Den ljusaste nyansen är dock för orange för mig. Om det inte vore för den här nyansdissonansen skulle den få full pott. Jag ger den 4/5.

RSS 2.0