Trial no. 1

Det här är första sminkningen som jag dokumenterar med nya kameran! I lördags när jag fyllde år fick jag en EOS 500D av min finaste älskling. Det var ungefär det sista jag trodde att jag skulle få av honom, så jag gick bananas och grät många glädjetårar och kramade ihjäl honom. Hurra för honom!
Sminkningen idag tycker jag är somrig och ganska trevlig.På en bas av ELF's mineralprimer la jag först Rapunzel Had Extensions från Fyrinnae över hela locket. Därefter tog jag en creasepensel och la Bali Mynah i globlinjen, också från Fyrinnae. Det var fint med bara de två skuggorna förvisso, men bara två skuggor på locket går ju inte så jag la Sea från MUC i yttre ögonvrån och Sweet Lagoon från NYX som fick ligga i inre ögonvrån och sedan löpa över längs Bali Mynah. En rosa champange skugga från en urgammal H&M-palett las under brynet som highlighter. Under ögat målade jag med en turkos kajal från Viva la Diva. Mascara och ögonbryn - klart!

Bilderna är inga spektakulära än, men med lite mer lek och experimenterande så blir de förhoppningsvis grymma snart!


Lush Misfit.

Jag gör ett till försök med en sminkning som är inspirerad av To the Beach. I förra sminkningen använde jag gröna Chance från MAD på inre delen av ögonlocket, men idag använde jag istället Misfit som är en chartreuse skugga från Pure Luxe. Misfit är ursnygg! Rekommenderas!Idag använder jag Lumenes primer som bas för skuggorna. På inre delen av locket applicerades Misfit och ovanför den upp till ögonbrynet la jag ljusgröna Apple från MUC. På yttre delen packade jag på med Lush, ett rouge från MUS som visade sig bli typ neonorange! Yikes, tänkte jag och försökte dämpa den genom att lägga Apricot från MUC över Lush. Det funkade. På brynbenet ovanför Lush skuggade jag in lite av Melty från Fyrinnae och precis under brynet fick Nijiro, också från Fyrinnae, tjäna som highlighter.
Eyelinern är en ny från Lumenes nya "unga" sminkserie. Den suger. Jag kan *inte* måla en jämn och fin linje med den hur försiktig jag än är. Dessutom sitter den inte särskilt bra. Ett riktigt nedköp med andra ord. Mascaran är Lash Blast från Covergirl.Kinderna pryds av Mega Glo Illuminating Powder från Wet'n'Wild och läpparna är målade med Volume Shine Ultra Glossy i färgen Mandrarina från Nivea Beauté.
Trevlig torsdag på er! Jag ska spendera denna soliga dag i en park med en väldigt kär vän. Mys!

Ny veil!


Alltid trevligt med paket när man är trött och sur efter en jobbdag.

ACO Spotless Blemish Treating MoisturiserJag har använt den här gelen några gånger i veckan de senaste 3-4 månaderna och jag kan nu säga att den inte har gjort ett skvatt för mina finnar. Jag har använt den mest som en nattbehandling på mina T-zoner där aknen i regel huserar. Under de mer problematiska perioderna har jag också använt den på dagen. Men som sagt, den har varken behandlat den befintliga aknen eller verkat förebyggande. Dessutom lägger den sig som en otäck glansig hinna över huden som inte är särskilt smickrande om man använder den på dagen.
Rekommenderas inte!

Nu är jag alltså ute efter en ny aknebehandling. Efter nattens finnutbrott lutar det åt att ta fram det tunga artilleriet; köpa en tub Basiron. Förhoppningsvis fräts inte min känsliga hud sönder av det...

NYX Round Lipstick swatches.

För någon vecka sen fick jag hem tre stycken läppstift från NYX. Jag tänkte bara rakt av swatcha dem för er.

Paris

En kall och ganska "mjölkig" rosa, en dov babyrosa typ. Krämig finish utan skimmer.

Fig

En krämig och rosatonad korall. Tyvärr ser Fig ut att vara mer rosa än korall på bilden. Himla fint är det i alla fall! En mycket trevlig sommarnyans!

Watermelon

Frost!!! Ja, Watermelon är en väldigt frostig korall med, enligt mig, lite brons i sig. Det kanske är frosten som gör att det ser bronsigt ut. Ganska svårburet tycker jag, men det funkar om man biter av och lägger ett skimrigt rosa eller aprikos gloss över. Det är säkert snyggt på folk som inte är lika bleka som jag, skulle jag tro.

Paris och Fig är jag mycket förtjust i men Watermelon är jag som sagt lite skeptisk till. Jag tycker att dessa läppstift är helt okej, de är krämiga och har fin pigmentering men de har inte särskilt lång hållbarhet (en-två timmar) och är lite uttorkande. Det är roligt att det finns ett sådant stort utbud av nyanser men jag saknar ändå några skirare och skimrigare (utan att vara frostiga) nyanser.
Jag beställer mina NYX-läppisar snorbilligt från eBay!

To the Beach.

Sådär. Nu har jag avklarat en period av galet mycket jobb och plugg och finansiell kris. Jag känner mig som en zombie som kravlar upp från underjorden! Vilket är väldigt passande eftersom det är Stockholm Zombie Walk idag. Stockholms gator kommer invaderas av zombies, hurra!

Det här är en några veckor gammal sminkning som var inspirerad av MAC's sommarkollektion To the Beach. Jag använde, i mina ögon, två rätt okej dupes av ögonskuggorna Sweet & Punchy och Firecracker, som ingår i kollektionen.Särskilt märkvärdig är den inte. På en bas av Lumenes ögonprimer packade jag på med Chance från MAD på inre delen av ögonlocket. På yttre delen applicerade jag först Melty från Fyrinnae och förstärkte sedan globlinjen med rouget Lush från MUS. Lush är korall/orange och kraftigt pigmenterad, duger alldeles utmärkt som ögonskugga.
Ja, det var väl det. Mascara och ögonbryn.Vette sjutton vad jag hade på läpparna. Något rosa ser det ju ut att vara ;D


RSS 2.0