Sommarläppisar.

Mentalt har jag med visst vemod gått vidare till hösten. Det har i viss mån präglat vilka färger jag sminkar mig i, kanske inte vad det gäller ögonskuggor men absolut i vilka färger jag målar läpparna med. Det här är tre läppstift som är typiskt somriga tycker jag.

MAC SweetieMAC beskriver Sweetie som en "ultra-sweet pink", men jag vet inte... i mina ögon ser det ut att vara bärigt mellanrosa med skimmer. Väl på läpparna stämmer MACs beskrivning bättre i och för sig. Sweetie tillhör MACs lustre-formula vilket innebär att den är av skirare och mer återfuktande karaktär.
MAC See SheerMac beskriver kryptiskt See Sheer "grapefruit pink". Jag tycker att det är korallfärgat rakt av. Även detta stift är av lustreformula men till skillnad från Sweetie har See Sheer inget skimmer/frost i sig. Himla smickrande på blekisar.
Yves Rocher Rouge Glossy MangoMango är ett mycket skirt och glansigt persiko/koralltonat stift med massor av guldskimmer. Skimmerpartiklarna är ganska stora vilket man kan tycka är obekvämt, men jag störs inte alls av det. Jag är tvärtom mycket förtjust i dessa läppstift. Jag har ett annat likadant stift som är hallontonat och jag tycker att de är perfekta till sommaren; för att de finns i klara och roliga färger, känns lätta och sköna på läpparna och deras skimmer är så snyggt till sin solbruna hud!
Men som sagt, hösten har flyttat in i mitt sinne vilket innebär att jag mest är sugen på att ha mörka läppar. Just nu är jag på jakt efter ett vinrött läppstift! Tips uppskattas :D

Crap.Jag köpte den här hudkrämen i början av sommaren efter att den krämen jag hade innan, en för fet och oren hud från Cliniderm, tog slut. Den kostade typ en hundring på Kicks. Jag köpte den helt på känn eftersom att tjejen på Kicks inte kunde/ville ge mig en prov av den först.
Den här krämen är väldigt rinnig och mjölkig och doftar diskret och "naturligt" - ingen störande doft. På huden kändes den lätt men jag upplevde ändå att den lämnade en hinna. Dessutom sved och pirrade det lite efteråt.
Jag använde den i lite mer än en månad innan jag fick nog. Den är inte särskilt bra under smink och gjorde så att min mineralfoundation halkade runt. Tuben hävdar att den ska göra en "seriously shine free" men nej, jag var jätteglansig trots denna kräm. Den fungerade inte för fem öre. Dessutom gav dem mig småfinnar. BU!

Digital Faerie Anemone.

Inga helbilder idag för att jag inte orkar sminka hela ansiktet. Det är söndag, go figure. Fick inte heller något bra ljus. Jag funderar på att fixa ett bra bildbehandlingsprogram. Vilka använder ni?

ELF's primer på hela ögonlocket. På inre halvan av locket applicerades Anemone med en fluffig pensel och med samma pensel applicerade jag Digital Faerie på yttre havan. Båda skuggorna från Fyrinnae. I globlinjen, yttre v:et och en bra bit upp på brynbenet ligger Ultra Pearl Mania Ocean Blue från NYX. I inre ögonvrån upp längs näsryggen duttade jag dit Shiver från MUC för att jag ville ha en brytningen mot allt blått, men den syns knappt.
Under ögat målade jag dit Hippie från Pure Luxe med en blöt snedställd pensel. Jag tycker fortfarande att det är knepigt att måla under ögat. Mascara och ganska markerade bryn.
New Moons Blue Whale.

Skuggorna ser så ojämna ut på bilderna, men ärligt talat tror jag att det är ljuset som spelar mig ett spratt för det ser helt jäkla okej ut när jag tittar i spegeln.ELF's primer för mineralskuggor som bas över hela locket. På de inre 2/3 av locket applicerades Aqua från NYX och på den resterande tredjedelen lade jag Blue Whale från Fyrinnae. Jag blendade in Blue Whale i Aqua såpass att den fick täcka halva locket ändå. I globlinjen skuggade jag in den superpigmenterade New Moon's Light som också är från Fyrinnae. För att binda ihop alla skuggorna applicerades Aqua längs med brynbenet. Under brynet ligger Nijiro, ännu en skugga från Fyrinnae. En ojämn linje drogs längs övre fransraden med en dålig krämliner från eBay som fixerades med svart skugga. Bryn, mascara.
Friendly från FACE Sthlm på kinderna och det skimriga glosset Ice Princess från NYX på läpparna. Och ett månatligt utbrott vid vänstra mungipan :)Trevlig torsdag på er! Ikväll ska jag träffa en massa bekanta och lyssna på bra musik på mitt och sambons stammisställe!

Rosa rosa rosa.

Dagens rosa skapelse är inspirerad av en sminkning underbara Goldfrapp har i denna video. Jag märkte dock när jag kollade tillbaka i arkivet att den här mejken är mer eller mindre identisk två andra. Det hade jag ingen tanke på. Damn.
En annan sak; när jag tittade på bilderna jag hade tagit högg det till i mellangärdet. Jag blev nämligen rädd för några av bilderna på mig själv! Mycket bisarrt, men det är något med blicken som är så omåttligt skarp...

ELF's primer på hela ögonlocket upp till brynbenet. Sedan applicerade jag Female från MUC på hela ögonlocket. I globlinjen, på brynbenet och en bit utåt lade jag Twinkle twinkle little bat från Fyrinnae. För att göra looken lite mer intressant lade jag Smug från Pure Luxe i ögonvrån och sedan upp längs brynbenet för att ge Twinkle... en mer duochrome finish. Smug är en rolig skugga! För sig själv är den inte något särskilt, men den är effektfull att lägga över andra skuggor för att ge dem en mer dynamisk nyans. Den funkar över alla sorters rosa och lila, men också över brunt, blått och säkert teal.
Till sist highlightade jag under brynen med Nijiro från Fyrinnae. Min favoritbrynpenna från Rimmel och Lahblast från Covergirl. Ett försök till en jämn och minimal linje längs övre fransraden och lite brun kajal under ögat.En blandning mellan Fig och Paris från NYX på läpparna och Friendly från FACE Sthlm på kinderna.Det var roligt att göra den här sminkningen! Hoppas inte att ni blir lika rädd som jag av mina ögon...

Elven dagger.

Gårdagens.Det ni ser här är min hud en kvart efter att jag har applicerat MUCs Veil över hela ansiktet. WTF? Så oljig är jag.
Anyways, Elven dagger på hela ögonlocket och en bit upp på brynbenet. Envy Me suddad in längs brynbenet och in i Elven Dagger. Båda skuggorna från Fyrinnae. Mystic från MUC i yttre v:et, typ.
En krämliner från eBay längs övre fransraden som sen suddades något med svart skugga. Mascara och brynskugga.Lypsyl på läpparna och Tender från Pure Luxe på kinderna.

Isabell rekommenderar

Voodoo Beauty!Voodoo Beauty är ett sympatiskt och veganvänligt mineralmärke från USA som säljer sina produkter både på eBay och på deras hemsida till helt okej priser. En skugga går på 5.95 dollar (ca 42 kr) och en fullsize foundation kostar 15 dollar (ca 106 kr). Överkomligt, men det finns säkert billigare mineralmärken.
Jag har provat deras concealer, foundation, concealerpensel och creasepensel. Det första jag beställde hem från VB var de två penslarna, som jag var mycket nöjd med. Sedan blev jag desperat efter en ny concealer så jag klickade hem en sample av deras och slängde spontant ner en sample av deras ljusaste foundation och samples av två rouger.
Concealern är grym! Täcker alldeles utmärkt, sitter som den ska och är lätt att blenda. Samma egenskaper gäller för deras foundation också. Och den ljusaste tonen (Light) är perfekt för mig!
De två rougerna är av lika bra kvalité; mycket pigmenterade. Såpass pigmenterade att de bör appliceras med lätt hand. De färgerna jag vade var Nectar, persikotonad med lyster och Afterglow, rosig med terrakottaundertoner och skimmer.


Jag kommer beställa en fullsize av både deras foundation och concealer. Det är så roligt att hitta nya små märken som har riktigt bra prylar! Jag gillar att de är veganvänliga och deras kundtjänst är mycket trevlig.
Om man knappar in koden XOXOVB vid beställning får man 20% rabatt!

Stiltje.

Anledningen till avsaknaden av inlägg här är att jag har jobbat jättemycket hela sommaren. Dessutom vantrivs jag något på mitt jobb och har varit nära att stressa sönder mig nu på sista tiden. Detta gör mig ju allmänt oinspirerad och lämnar olyckligt nog lite lust över till att pyssla med mitt stora intresse - smink.
Men jag har två-tre inlägg på gång så ha förtröstan ;D

RSS 2.0