Nude Tapir.

Vi ska på födelsedagskalas hos mor och far idag vilket fordras en neutral sminkning. Jag har varit inne på neutrala eller jordiga sminkningar som sedan bryts av med ett markant färgstänk. Härom dagen exempelvis hade jag bruna skuggor på ögonlocket och ett knallturkost streck under ögonen. Älskar sånt för tillfället.Som bas använde jag först en primer från Lumene och ovanpå den applicerades High Tech Lighter i Platina från MUS. Anledningen till detta underlag är att Platina som är en väldigt klistrig bas ger mig färgintensiteten jag vill ha, men att använda den ensam som bas funkar inte för mig eftersom den creasar efter en knapp timme. Därför använder jag Lumene's primer, som är väldigt torr, under Platina för att den inte ska creasa.
Först applicerade jag Mocha från NYX på yttre delen av locket och en bra bit upp på brynbenet med en fluffig borste. Istället för att blenda den på det konventionella viset (som en vindrutetorkare) duttade jag dit den. Om man blendar fram och tillbaka sprider sig skuggan mer och det ville jag inte. I globlinjen och på yttre delen av ögonlocket suddade jag in vinröda/purpurfärgade Tapir från Fyrinnae. Slutligen applicerades Nude från NYX på hela inre delen av locket. Ingen highlighter.
Brynen är ifyllda med en svart och en brun skugga, mascaran är från Yves Rocher och eyelinern är Lineur Intense(?) från L'oreal.Passion från MUS på kinderna och Lap of Luxury lipglass från MAC på läpparna (och en bit utanför...).

Charcoal Amy.

Jag stod i valet och kvalet mellan att göra en olive-taupe/grön eller grå/lila sminkning idag. Men även idag blev jag inspirerad av vädret och valde att sminka mig i grått och lila.Paint Bare Canvas ligger över hela locket och upp till brynet som bas. Därefter applicerade jag favoriten Amy över hela locket. Den asfaltsgrå skimmerskuggan Charcoal från NYX suddades in i globlinjen och en bit upp på brynbenet. En annan skimmerskugga från NYX, Pearl, ligger som highlighter under brynet. Sist duttade jag den enormt skimriga Apricot från MUC i ögonvrån och upp längs med näsryggen. Jag ville ha en varm skugga för att bryta av de tre andra skuggorna.
Brynen är ifyllda med en brun skugga från Viva la Diva, den svarta eyelinern är från Lumene och mascaran är från Yves Rocher.Mineralfoundation från MAD, concealern är Select Cover-up från MAC, rouget är Rosewood från Maybelline och läpparna är marinerade i läppcerat. De är så torra att jag blir tokig!! Inget löspuder dock; dels för att jag glömde och dels för att jag inte vill se helt matt ut idag. Pudrig finish = allt fnas framhävs + jag ser gammal ut.Space Baby Beluga.

Idag är vi helt insnöade. Hela Stockholm är insnöat och infrastrukturen är lamslagen. Jag tänkte därför att en isig sminkning vore passande.Basen är en Paint från MAC i nyansen Bare Canvas. På inre delen av locket ligger den duvgrå Baby Beluga (Fyrinnae). Jag har haft Baby Beluga i säkert ett år, men knappt använt den för att den ser så intetsägande ut i burken. Vad jag blev överraskad av nu när jag applicerade den på locket är att i den gömmer sig en otroligt sött regnbågsskimmer! Det är supersubtilt så det syns inte på bilderna tyvärr.
På yttre delen suddade jag in Space från NYX och längs med brynbenet blendades Anemone från Fyrinnae. Anemone är underbart vacker sjöskummig färg med guldskimmer. Under brynet applicerades en isigt vit skugga från Yves Rocher.
Under ögat målade jag en linje med kajalpennan Atlantic från Isadora. Den svarta eyelinern är från Lumene Youth Code och mascaran är från Yves Rocher.  Brynen är ifyllda med brynskygga från H&M.Min foundation är Lift & Luminate från No7, som ser väldigt orange ut. Kinderna är prydda med Friendly från FACE och sist potglosset Alert på läpparna, som också är från FACE.
Håret är rufsigt, som det så ofta är.
Tre nyanser av brunt.

Jag blev inspirerad av denna sminkning av Temptalia. Resultatet blev dessvärre inte särskilt överensstämmande. Jag är väldigt förtjust i Temptalia, hon är nog en av mina största inspirationskällor.Asp från Pure Luxe På inre delen av ögonlocket och Desert från MUC på yttre delen, inblendad i Asp. Globlinjen + brynbenet är sotade i Rush från MAD. Längs övre franslinjen målade jag slarvigt en linje med den svarta jumbopennan från NYX och suddade sen ut den med svart ögonskugga. Under ögat suddade jag in Mocha från NYX.
Ögonbrynen är liksom förra inlägget ifyllda med penna från Rimmel och brun slugga från Viva la Diva. Define-a-lash Volume från Maybelline på fransarna.

Skitbilder. Alla nyanser försvinner. Soft Touch från EM på kinderna och det ljusrosa läppstiftet Paris på läpparna.Jag vill ha ett makro-objektiv...

Banana Kimchi.

Ansiktsbilder idag! Min hud har lugnat ner sig så jag vågar visa helheten idag.På en bas av ELF's mineralprimer applicerade jag först Banana Moche (Fyrinnae) på inre tredjedelen av ögonlocket. Därintill i mitten ligger Kimchi (Fyrinnae) och sist applicerade jag Penny, en lös Ultra Pearl Mania-skugga från NYX längst ut med en fluffig borste. Sen blendade jag upp Penny en bit på brynbenet och från inre delen av ögat blendade jag Banana Moche längs med brynbenet och sammanförde den med Penny.
Som highlighter använde jag faktiskt en concealer; Sunlight från Everyday Minerals. Det är en ljusgul concealer som jag tycker är lite bisarr.

Den väldigt slarvigt målade mascaran är Define-a-lash volume från Maybelline och brynen är ifyllda med penna från Rimmel och en matt brun skugga från Viva la Diva. Ingen eyeliner!Eftersom jag inte var så torr idag vågade jag använda mineralfoundation, vilken är från MAD Minerals. På kinderna, hakan och på näsryggen har jag borstat på bronzern(!!) Beach Babe från Pure Luxe. Läpparna är nersmetade med vaselin.

RSS 2.0